Filmproducties

Ik wil een film laten maken, wat is jullie werkwijze?
Onze werkwijze staat beschreven in een eenvoudig stappenplan. In zes stappen krijgt u een duidelijk beeld van hoe wij te werk gaan.
Mag ik de film overal vertonen?
Ja dat mag. Onze producties worden standaard voorzien van rechtenvrije muziek. Hierdoor zijn ze in Nederland overal en onbeperkt te gebruiken: in het openbaar, op televisie of op internet. Voor landen buiten Nederland hebben wij een aparte selectie rechtenvrije muziek.
Ik heb een leuk nummer gehoord op de radio, mag dat onder mijn film?
Dat kan, echter dienen hier wel Stemra rechten voor te worden betaald. U mag de film daarna openbaar vertonen. Wilt u de film daarnaast ook op uw website plaatsen, dan dienen hier Buma rechten voor te worden betaald.
Is het mogelijk om een film te ondertitelen?
Het is zeker mogelijk om een film te ondertitelen. We werken samen met een ondertitel- en vertaalbureau, zodat de ondertitels ook in alle mogelijke talen kunnen worden geleverd.
Ik zoek een voice-over in een andere taal. Is dat ook mogelijk?
Voice-overs kunnen wij leveren in alle meest gangbare talen.
Kan ik de film later nog aanpassen?
Wij bewaren alle producties 5 jaar, wat u de mogelijkheid geeft om de film in de toekomst aan te laten passen.
Hoe krijg ik de film aangeleverd?
U krijgt de film digitaal toegestuurd en ontvangt duidelijke instructies over het plaatsen van de film op uw website.
Wanneer krijg ik de film te zien?
Uiterlijk 2 weken na de laatste opnames ontvangt u een preview van de film. Na de preview horen we graag uw op- en aanmerkingen en zullen we de eventuele aanpassingen éénmalig kosteloos doorvoeren.

DCP conversie

Wat betekent DCP?
DCP staat voor Digital Cinema Package. Dit is de digitale vervanger van de 35mm filmrol. Inmiddels zijn bijna alle theaters, filmhuizen en bioscopen uitgerust met een digitale projector, zodat ze geschikt zijn om DCP's te kunnen vertonen.
Wat zijn de audiospecificaties voor een DCP?
De audiospecificaties voor een DCP zijn 48KHZ en 24 bit. Stereo is mogelijk maar beter is het om dialogen op het centerkanaal te plaatsen. Indien de audio los van de film aangeleverd wordt per track aanleveren of interleaven in deze volgorde: L, R, C, Lfe, Ls, Rs in een MXF-bestand. De audio dient exact dezelfde lengte te hebben as de video.
In welke afmeting dien ik een film aan te leveren?
Wij zetten voornamelijk bestaande HD en UHD films om naar DCP. Wilt u echter een film maken die speciaal bestemd is voor gebruik in de bioscoop dan kunt u het beste één van de volgende afmetingen aanhouden: Voor 2K is dit 1998 x 1080 of 2048 x 858 pixels. Voor 4K gelden de volgende afmetingen: 3996 x 2160 of 4096 x 1716 pixels. Indien u een film aanlevert met afwijkende afmetingen dan vullen wij deze op met zwarte balken, zodat de kwaliteit en beeldverhouding blijven gehandhaaft.
In welk bestandsformaat dien ik een film aan te leveren?
Wij ontvangen bij voorkeur een ProRes QuickTime Movie. Neem voor andere bestandsformaten contact met ons op.
Controleren jullie de aangeleverde film en de DCP?
Als wij een film ontvangen voeren wij eerst een technische en audiovisuele controle uit. Indien wij onvolkomenheden constateren in het bronmateriaal nemen wij direct contact met u op. Na de conversie voeren wij nogmaals dezelfde controle uit om er zeker van te zijn dat de DCP juiste kwaliteit heeft.
Kan ik ook een DVD laten omzetten?
Een DVD kan ook worden omgezet naar een DCP-bestand. Er treedt echter wel kwaliteitsverlies op, omdat de film op een DVD een te kleine afmeting heeft, waardoor hij eerst moet worden vergroot voordat wij hem kunnen omzetten naar een DCP-bestand.
Kunnen jullie ook 4K films omzetten?
Sinds maart 2014 kunnen wij ook 4K films omzetten naar DCP.
Kunnen jullie ook 3D films omzetten?
Sinds november 2015 kunnen wij ook 3D films omzetten naar DCP.

Camerawerk

Wat zit er standaard bij een cameraset?
Een cameraset bestaat uit een camera met voldoende accu's, een Sachtler statief met Video 18 statiefkop, een LED-cameralamp, een stereo cameramicrofoon, twee professionele Sennheiser rever zenders en een handmicrofoon.
Hoe lang kan er onafgebroken worden gefilmd?
Onze Sony PDW-700 camera heeft de mogelijkheid om tijdens de opname een volle opnameschijf om te ruilen voor een lege, zonder dat er ook maar iets van de opnames verloren gaat. Hierdoor kan er onbeperkt en continu worden gefilmd.

Algemeen

Hoe lang bestaat RedScope Filmproducties?
Ons bedrijf is in november 1998 gestart onder de naam Zwanenburg AV. In oktober 2014 is de naam gewijzigd in RedScope Filmproducties.
Met welke apparatuur werken jullie?
De apparatuur die wij in ons bezit hebben, staat op de pagina camerawerk beschreven.
Kunnen jullie DVD's en Blu-Ray's maken?
Wij beschikken over een DVD en Blu-ray dupliceermachine, waardoor wij in staat zijn grotere aantallen full color bedrukte DVD's of Blu-ray's te leveren.